Waarom is het belangrijk om je caravan of camper goed te isoleren?

Je voelt je de koning te rijk met je eigen caravan of camper. Gaan en staan waar je wilt, gewoon impulsief erop uitgaan. Het jaargetijde speelt geen rol. De caravan of camper is praktisch ingericht en van alle gemakken voorzien maar in de zomer lijkt het soms wel een oven en in de winter een koelkast. En condens die vrijkomt bij het leven in een camper moet ook ergens heen. De oplossing is een goede camper isolatie waarmee zowel het comfort in de camper toeneemt maar ook de levensduur van de camper verlengt wordt. Camper isolatie doet meer dan alleen temperatuur regelen.

Een camper of caravan bestaat voor een groot deel uit glas en metaal, twee materialen die erg goed de temperatuur geleiden. In de zomer kan het flink heet zijn, in de winter ongemakkelijk koud. Bij de bouw van de camper is daar al aan gedacht en is er isolatie aangebracht, maar een aantal punten kun je verbeteren en persoonlijk invullen met camper isolatie.

Geen koude voeten meer

De vloer van de caravan of camper zelf is erg gevoelig voor temperatuurschommelingen en vocht. In de cabine komt daar ook nog eens een koude luchtstroom bij via de motorkap en de pedalen. Als camper isolatie zijn er vloerplaten voor in de camper en kun je gebruik maken van speciale isolatie voor de voetenruimte. Zo is de vloer zomer en winter altijd comfortabel in gebruik.

Een gezond leefklimaat

Wanneer je slaapt, kookt, eigenlijk gewoon leeft in de camper of caravan komt er veel vocht vrij. Dat vocht zet zich in condens af. Hierdoor kan makkelijk roest ontstaan of vormen zich schimmels. Luchten helpt altijd, maar wanneer het echt koud of echt warm is hou je de boel liever dicht. Met een goede camper isolatie kun je deze problemen voorkomen. Het zorgt voor een gezonder leefklimaat en de carrosserie van de camper is beter beschermd wat de levensduur verlengt.

Geluidsisolatie

Camper isolatie gaat ook over geluidsisolatie. Door de camper of caravan goed te isoleren, aan de binnen- en of buitenkant, is er minder last van omgevingsgeluid en hou je het geluid dat je zelf maakt beter binnen. Dit zorgt voor een stuk extra privacy wat prettig is wanneer je op een druk terrein staat. Geluidsoverlast kan stress veroorzaken en met camper isolatie neemt die kans aanzienlijk af wat weer goed is voor de nachtrust.

Het belang van goede bevestiging.

Camper isolatie kan uit verschillende onderdelen bestaan. Het is belangrijk dat de isolatielagen goed aangesloten worden bevestigd. Kou, tocht en vocht trekken door kieren waardoor de camper isolatie zijn werk minder goed kan doen. Vooral portieren en wielkasten laten snel kou door. Om zoveel mogelijk dit soort kieren te voorkomen zijn er complete isolatiehoezen. Die trek je als het ware over de voorkant van de camper waardoor heel de cabine en de motorkap geïsoleerd is.

Goede camper isolatie is geen overbodige luxe. Het is een verstandige manier om zo comfortabel mogelijk te kunnen reizen, een stukje privacy te garanderen, een goed leefklimaat te creëren en de levensduur van de camper te verlengen. Staat de camper of caravan toch even gestald dan helpt camper isolatie met de bescherming tot je weer op pad gaat. Eigenlijk kun je gewoon niet zonder.