Wat is een expeditie voertuig?

Een expeditie voertuig is eigenlijk niks anders dan wat de naam zegt – een voertuig om op expeditie mee te gaan. Daarmee wordt bedoeld dat dit voertuig aan de juiste veiligheidseisen voldoet. Ook voldoet een expeditie voertuig aan de basisbehoeften zoals een toilet of een bed. Het wordt een expeditie voertuig genoemd, omdat het vaak gebruik wordt om mee op safari of op reis te gaan. Een stoer voertuig waarmee je gerust een tijdje door de wildernis kunt trekken.

Wat voor expeditie voertuigen bestaan er?

Er bestaan verschillende soorten expeditievoertuigen. Zo kunnen ze verschillen in grootte, maar ook in wendbaarheid of gemak. Wanneer je op reis wil gaan met een expeditie voertuig, is het dus handig om je hierover goed te laten informeren. Zo kies je een voertuig wat precies past bij jouw eisen voor de reis.

Alkoof camper

Een alkoof camper is een camper met een uitbouw op de cabine. Het voordeel hiervan is dat je meerdere slaapplaatsen hebt – zo kun je dus gemakkelijk met je gezin of vrienden op reis. Ook heeft een alkoof camper vaak veel opbergruimte. Het nadeel van dit voertuig is dat het wat hoger is dan gemiddeld. Hierdoor zul je met een alkoof camper dus ook meer wind vangen, en het brandstofverbruik is ook zeker hoger.

Buscamper

Een buscamper is eigenlijk het meest gebruikte expeditie voertuig. Er zijn verschillende soorten en maten beschikbaar, waardoor er altijd wel eentje is die bij jouw wensen past. Het voordeel van de buscamper is dat deze niet zo groot is, waardoor hij ook gebruikt kan worden als normale auto. Het nadeel hiervan is dat je daardoor ook minder opbergruimte hebt. Ook kun je niet altijd staan in een buscamper. 

Integraal camper

Een integraal camper is een ruim en luxe expeditie voertuig. Doordat de cabine en camper één stuk zijn, wordt er optimaal gebruik gemaakt van de ruimte. Ook is er altijd plek voor een (hef)bed. Het nadeel van de integraal camper is dat ze vaak een stuk duurder zijn dan andere voertuigen. Maar daar krijg je wel een hele hoop ruimte voor terug.

Kijk bij de aanschaf van een expeditie voertuig dus goed naar wat je eisen zijn: wil je veel of weinig ruimte? Kies je voor praktisch klein, of juist voor groot en luxe? Welk expeditie voertuig je ook kiest, het wordt vast een onvergetelijke reis!